Annegreet van Bergen – De lessen van burn-out

Van Bergen heeft een persoonlijke verhaal over haar burn-out geschreven en dat gecombineerd met informatie over dit onderwerp. Ze heeft een gemakkelijk toegankelijke schrijfstijl (ze is journalist) en het boek leest dus goed. Ik had het boek van diverse mensen aangeraden gekregen en met recht; het is een boeiend en leerzaam boek. Van Bergen beschrijft wat er in haar omging, wat ze voelde, hoe ze het niet en later wel aanpakte. In korte stukjes tussen ieder hoofdstuk, staan verwijzingen naar wetenschappers over burn-out of praktische tips over de aanpak als je erdoor bent getroffen.
Persoonlijk werd ik erg getroffen door het verhaal omdat ik zelf met een burn-out worstel en steeds maar twijfel of ik het wel serieus moet nemen of dat het wel meevalt. Het boek heeft me geholpen mijn situatie serieus te nemen en echt te rusten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.