Cor Bruijn – Arjen

Op een rommelmarkt op West vond mijn moeder dit boek van Cor Bruijn in de dozen met boeken. Ze vertelde dat het een Terschellings verhaal is en de dames van de kraam zeiden dat ik een goede vangst in handen had. Het boek is geïllustreerd met platen van Anton Pieck, die ook mijn geboortekaartje opvrolijkte. Dus alle seinen op groen en ik kocht dit boek.
Het boek ruikt oud en op het schutblad staat de datum 6-11-1947 gepriegeld. De eerste bladzijden was het even wennen aan de taal. Wat is een hors en een roop? (paard en touw) Wat is Mim en Ta? (mam en pa) En een feintje en een famke? (vent en meid)
En toen ging ik lezen en wilde niet meer stoppen in dit prachtige verhaal over het leven op de oostzijde van het eiland, over liefde, over levenskeuzes, over communities. Een prachtig boek dus dat me onverwacht in de schoot viel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.