[:nl]Liza Marklund – IJzer en bloed[:]

[:nl]ijzerenbloedErgens had ik opgevangen dat dit het laatste boek van Liza Mark-lund is met Annika Bengtzon in de hoofdrol. Zo eindigt het boek ook, maar dat vind ik toch wel lastig na 11 delen. Dan ga je – ik in ieder geval – toch een beetje van zo’n hoofdpersoon houden en wil ik weten hoe het verder gaat met die persoon.
In dit laatste deel is Annika genoodzaakt terug te gaan in de tijd, naar ingrijpende gebeurtenissen die nog niet zijn afgesloten. Vanuit psychologisch oogpunt vind ik dat Marklund de geestesgesteldheid van Annika goed beschrijft. Ik voelde mee met de doorwerking van trauma’s in haar leven. En het kijkje in het hoofd van haar ex-man geeft met de kriebels. Jammer dat het voorbij is. Het leest lekker weg, geeft een mooi beeld van Zweden en van hoe het toegaat in medialand. Ik heb van de elf delen genoten.[:]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.