Slow Management – Richting

Het tweede exemplaar van het tijdschrift Slow Management dat ik lees. (Er zijn er tot nu toe drie verschenen.) De eerste ging over Vakmanschap en deze over Richting. Centraal staat de ondertitel van het tijdschrift: “Stilstaan bij organiseren”.
Het is weer een aardige verzameling artikelen die me inspireren om verder te lezen of wat dieper in te gaan op onderwerpen. Uit het eerste deel hield ik de waardering voor vakmanschap over en dat ik me als leidinggevende ten dienste wil stellen van dat vakmanschap. Dat blijkt in de praktijk een lastige boodschap voor mijn collega-managers. Er is zoveel “ego” around.
Dit exemplaar benadrukt voor mij nog een keer de boodschap van het dienende leiderschap. Lees daarover bijvoorbeeld ook “Good to great” van Jim Collins, die onderzocht welke vorm van leiderschap het meest oplevert. Het tweede wat me bijblijft en weer tot verder verdieping zal leiden is de zoektocht naar echt inhoud geven aan duurzaam ondernemen. In het tijdschrift staan goed voorbeelden die kunnen inspireren.
Leuk en nuttig leesvoer voor managers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.