Tijn Touber – Verlicht leven

Na het boek “Spoedcursus Verlichting” keek ik uit naar dit boek. En ik heb het met smaak gelezen. De ondertitel luidt “Reis naar het licht in acht mythische stappen”. Touber beschrijft aan de hand van enkele grote mythische verhalen de fasen die een mens, een held, doorloopt om tot verlichting te komen. Hij gebruikt de ‘Parsifal’, de ‘Matrix’ en ‘In de ban van de ring’. In het tweede deel van het boek probeert hij zo praktisch mogelijk een vertaling van deze mythische tocht naar het leven in het hier en nu te maken. Dat is een lastige opgave waarmee ik ook worstel, maar wàt hij levert is zeker bruikbaar. Veel momenten dacht ik: “Oh ja, zo kun je het ook bekijken” of “Ah, nu snap ik hoe het hoort bij wat ik meemaak”. Het levert een bruikbaar kader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.