Donna Leon – Hemelse juwelen

hemelse juwelenIk dacht laat ik eens een boek lezen van Leon dat niet over commissario Brunetti gaat. Nu dat heb ik geweten… Een onderzoekster op het gebied van barokmuziek wordt uitgenodigd twee kisten van een rond 1728 overleden componist te verkennen. De eigenaren vermoeden dat er een schat in de kisten verborgen zit.
Wat een saai boek. Ik heb me er doorheen geworsteld maar had eigenlijk mijn ingeving moeten volgen om het weg te leggen. Nee, deze afslag had Donna Leon beter niet kunnen nemen. Ze probeert er nog wat spanning in te brengen door gedetailleerd te omschrijven wat de onderzoekster doet, zodat ik denk “dat moet ik onthouden” want straks is dat vast relevant. Maar niets daarvan…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.