Frank Norbert Rieter – Het lichte hart van de mastodont

Dit is de debuutroman van Frank Norbert Rieter. Gordon probeert de waarheid te ontdekken achter de verhalen over zijn vader, die al jong is overleden. Waarom vertelt zijn moeder halve waarheden? Wat wordt er niet verteld? Omdat hij zijn eindexamens net achter de rug heeft en op zichzelf woont, heeft bij alle gelegenheid voor onderzoek.
Het boek fascineerde me en ik vraag me af wat dat nu precies was. De boeiende persoonlijkheid van de hoofdpersoon, de zoektocht waarvan ik de uitkomst wil weten, de zotte titel die toch ergens op moet slaan? Rieters stijl is vlot, soepele dialogen en slechts op een enkele plek vond ik dat er een zin teveel stond; die uitleg had ik als lezer niet nodig. Mooie start!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.