Joop van Riessen – Vergelding

Van Riessen is een nieuw leven begonnen als schrijver na zijn carrière bij de Amsterdamse politie. Hij vertelde laatst zo gepassioneerd over zijn schrijverschap dat ik zijn boek meteen heb gekocht en ben gaan lezen.
Hoofdpersoon in zijn boek is Anne Kramer, een talentvolle dertiger, die promoveert naar de functie van chef Bureau Zware Criminaliteit. Ze wordt geconfronteerd met een reeks liquidaties en de uitdaging die op te lossen voordat de sociale onrust zich uitbreidt, omdat mensen elkaar op straat op klaarlichte dag overhoop schieten.
Van Riessen kan putten uit jarenlange ervaring bij het korps en daarvan plukken zijn lezers nu de vruchten. Zijn schrijfstijl is vlot en ongecompliceerd met korte zinnen. De opbouw van het verhaal is slim in elkaar gezet en spoorde me aan snel door en door te lezen. Hij is er goed in geslaagd mij als lezer in de huid van de verschillende personages te laten kruipen. Ben benieuwd naar het volgende deel over Anne Kramer, want Van Riessen belooft elk jaar een politieroman te gaan uitbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.