Loes Wouterson & Pim Bouwman – Eerste Hulp Bij Ongewenste resultaten (EHBO)

De Amerikaan Chris Argyris zegt: “You’ve learned something new when you can produce it in action”. Dat is meteen de kern waar dit boek over gaat. Hoe komt het toch dat het zo lastig is om je gedragsvaardigheden eigen te maken?
We kennen allemaal de ervaring van die leuke training toen we dat en dat leerde; maar ook de ervaring dat het toepassen van dat geleerde in de praktijk verrekte lastig bleek. Helemaal toen we het onder spannende omstandigheden hadden willen toepassen, maar het volstrekt vergaten of kwijt waren.
Dit boek biedt allereerst uitleg, waarom dat gebeurt en volstrekt normaal is. Vervolgens bieden de schrijvers praktische instrumenten aan om op een ander niveau en in de praktijk te leren, waardoor de resultaten blijvend zijn. De methodiek heet reflecteren in actie. Ze gebruiken veel voorbeelden, waardoor het gemakkelijk leest en toegankelijk is. De theorie is boeiend en voelt als een kloppend betoog. En in de praktijk ben ik nu met begeleiding begonnen met het toepassen ervan. Dat is taai, maar wanneer het lukt levert het een “herkadering” van mijn overtuigingen op en die neemt niemand mij meer af = blijvend.
Zeker aan te raden voor mensen die geïnteresseerd zijn in gedrag, psychologie, coaching, training. De herziene druk is net verschenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.