Martine Delfos – Luister je wel naar mij

Een boek met als ondertitel “Gesprekvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar”.
Het is een leerzaam boek dat in klare taal beschrijft hoe ik een goed gesprek kan voeren met Florien. Veel dingen doe ik al intuïtief goed, maar er is ook nog een lading nieuwe inzichten uit het boek te halen. Over een paar jaar moet ik het nog maar eens lezen.
Wat me deze keer is bijgebleven, is het passieve verzet tegen een gesprek en het grote belang van vragen waarin geen suggestie zit.
Helemaal na het lezen van het boek “De kraaien zullen het zeggen” van Ann-Marie MacDonald, is het belang van geconcentreerd luisteren en niet invullen me weer eens overduidelijk geworden. Het is zo gemakkelijk om (nood)signalen van kinderen te missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.